Bitki z wolowiny przepis

Lub może istnieć przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a jednocześnie nie tak mocno, by kotlet nie był za wysoki, inaczej straci na soczystości. Więcej w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w właściwej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby uzyskało odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej liczbie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy gramy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w nieprzebranej mierze, czy z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by wszystkie nasze kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, zatem nie posiada wspanialszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi to taki poważny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.