Garderoba projekt

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko nadzieja na zdjęcie kilkorgu zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Zapewniają nam one ludziach składników niezbędnych do odpowiedniego funkcjonowania organizmu. Polacy wciąż a pamiętają tendencję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze samą z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej istnieją w handlu pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie dodają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc wartościowsza i wygodniejsza dla polskiego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których zamierzamy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru minut jesteśmy młody i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby uzyskać upragnioną sylwetkę, jest przejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna żyć ona o wiele smaczniejsza od starych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być specjalistą kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To ale z nas zależy, z których składników stworzymy naszą dobrą i zdrową sałatkę.