Krajalnica jaka moc

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi wysoce istotnym wyposażeniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego sposobie warzyw w droga ręczny znacznie podnosi koszty sztuki i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w domach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem zatrzymuje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która równocześnie będzie więcej spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakup szatkownicy do profesjonalnego użytku. Charakteryzuje się ona znacznie silną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i formą, posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i pozwolenia oraz wykonana jest z czystej formy produktów, oddanych do kontaktu z żywnością. W większości przypadków urządzenie zrobione jest ze stali nierdzewnej i jest magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru jesteśmy również zasilanie 230V czyli na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacji od posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które wpływają, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a dodatkowo specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca jest do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a drugi podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejkolwiek chwili możemy jeszcze dobierać inne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno stanowić wykorzystywane do użytków, do których nie jest określone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie istnieje owo co prawda danie o wysokich rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na placu znajdziemy duży wybór marek oraz wzorów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego urządzenia nie sprawi wielu problemów.