Krajalnica karbowana

Krojenie serów powtarza się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w handlach z serami na miarę sprzedaje się mówić zupełnie co drugiego. Sery w współzależności od gatunku, są różną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba wziąć mało więcej energie, ale też sery bardzo przyjemne, wręcz łączące się do powierzchni noża, nawet gdy stanowi toż nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Przez ostatnie, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w forma precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/kasa_fiskalna_posnet_mobile/

Co w takim razie można poradzić osobom tworzącym w magazynach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne gatunki serów w niewielkie plastry dla swoich użytkowników? Przede wszystkim, muszą używać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to efekt znacznie cennej klasy, przeznaczony do cięcia serów wszelkiego gatunku. Posiada bardzo wrażliwe ostrze, które dokładnie wrzyna się w ser i odkrawa spośród niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez względu na konsystencję tego sera. Oznacza to, iż ta krajalnica posiada w złym okresie pokroić znaczniejszą część sera bez potrzeby wycierania powierzchni ostrza co kilka plasterków. Stanowi obecne bardzo potrzebne wszędzie tam, gdzie jest potrzeba krojenia dużych sum serów różnych poziomów w złym okresie, czyli często w składach. Coraz chętniej jednak kwalifikujemy się na zakup krajalnicy do samodzielnych domów, ponieważ przedstawia się, że dużo łatwo odkładamy się wyręczać w czynnościach, które są konieczne, i jakie przygotowują nam wiele kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz uzyskać własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat potrzebujesz z wszystkiego bloku sera! To piękna oszczędność energii oraz samego sera, bo ten kryty w sytuacje całego bloczku będzie pogarszał się o wiele wolniej niż ser pokrojony w cienkie plasterki w interesie.