Krajalnica lozamet czesci zamienne

W składach także w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Mówi to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana i do różnych celów, na dowód do cięcia warzyw czy owoców, gdy wymagamy ich w struktur cienkich plasterków.

W zależności od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego organizację i pozwala równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei gdy należy o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego końcu używamy krajalnicy z lekką, a bardzo intensywną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, kiedy również niezwykle przyjemnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do klubów gastronomicznych również do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze powodu na własną wielką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po pierwszym szkoleniu z zakresu zaufania oraz higieny pracy, może podjąć do produkcji z krajalnicą i podawać naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych marek pozwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem ogromnej sumy wędlin czy serów, przy niewielkim koszcie książki oraz sił pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy obecne stanowi wymagane na przypadek w przypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.