Lokal gastronomiczny tczew

Każdy dom gastronomiczny prędzej lub później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej sumy ludzi. Przy czym porcje winnym stanowić możliwe takie indywidualne i opracowane w jak najkrótszym okresie by uniknąć strat smaku wychodzących z długiego przechowywania.

http://erp.polkas.pl/wms-systemy-magazynowanie-i-logistyka/Comarch WMS - profesjonalny system zarządzania magazynem | Systemy ERP | POLKAS

Na szczęście innowacyjna technologia rozwiązała ten fakt oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso dodają jego soczystość bez strat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają również na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co miesza się na zwiększenie poziomu czystości w znaczeniu pracy. Na placu wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede wszystkim napędem, mocą przerobową i dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy głównie od użytych materiałów, producenta i zastosowanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to łatwe urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku swego i lekkiej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Niewątpliwą zaletą tego standardu akcesoriów jest niewielka ilość zajmowanego miejsca, jednak z początku dość dużej (od jakiś 800 do 10 tys. zł) ceny mogą rodzić się nieopłacalne dla prywatnych użytkowników. Cechą jest zdecydowanie mniejsza moc przerobowa w porównaniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej walce z ostrzami obracane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem daje się być metodę operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten typ urządzenia ma nieco dużo miejsca niż tradycyjny odpowiednik oraz duża wartość (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest czystą przeszkodą do wykorzystywania jej w warunkach domowych.