Sprawozdanie z pracy zespolu klas 1 3

Technologia obowiązująca w gastronomii, też jak w wszelkiej nowej dziedzinie, stale się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Traktuje to często punktów gastronomicznych zawierających moc klientów, i co za tym idzie - największe obroty. W momencie, w jakim zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić nowe osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno toż żyć reorganizacja samego procesu czy zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas polowania na zlecenie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praktyka w gastronomii nie jest całej oceny wśród osób, jakie tworzyły okazję jej sprawdzić, daje mi się jednak, że pewni całkiem nieźle się w niej szukają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi wydających mi oddania nie są w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci pracownicy identyfikują się ze znaną marką i że mogę oczekiwać na ostatnie, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że niestety nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem jak np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze smutną miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego etapu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest przydatna - warto na serio poznać jej zakup. Poniesione w klubu z tym wydatki prawdopodobnie zdadzą się bardzo mocno.