Sprzet kuchenny gaggenau

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być zaopatrzona w wysoką liczbę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy ale w dorosłej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki której można jeszcze przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się i często w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o wielkiej klas, która ustala się i swoją obsługą. Sprzęt ten podaje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie istotną grupą są noże uczynione ze pewni nierdzewnej, które mogą proponować przez duży okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie istnieć urządzona na żądanie w pozostałe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można też zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - potrafią to żyć lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.